Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat zijn galstenen?

Wat zijn galstenen?

De galblaas is een klein orgaan onder de lever rechtsboven in de buikholte. Het is een zakje dat gal opslaat, een groengele vloeistof die helpt bij de spijsvertering. Gal is nodig om vetten af te breken en te verbranden. De meeste galstenen ontstaan wanneer er te veel cholesterol in de gal zit. Deze cholesterolstenen zijn geelgroen van kleur. Ze bevinden zich in de galblaas, maar kunnen ook in de galweg terecht komen en een hevige pijncrisis en andere problemen uitlokken

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen. 

Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Een geslaagde vakantie naar exotische bestemmingen ver van de Europese grenzen is een vakantie met een efficiënte preventie en raadgevingen van een gespecialiseerde arts.

Wat zijn genitale wratten?

Wat zijn genitale wratten?

Genitale wratten zijn zachte gezwellen die verschijnen op de geslachtsorganen bij mannen en vrouwen. Ze zijn een seksueel overdraagbare infectie, veroorzaakt door bepaalde stammen van het humaan papillomavirus (HPV).

Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Het zorglandschap is in volle (r)evolutie en de apotheker heeft daarin een bijzondere plaats, dicht bij de bevolking en zijn patiënten. Als nabije zorgverlener luistert hij en geeft advies. Indien nodig verwijst hij je door naar een andere zorgverstrekker. Als specialist van het geneesmiddel bieden apothekers persoonlijke ondersteuning voor een goed gebruik van je geneesmiddelen. Als toegankelijke vertrouwenspersoon helpt en ondersteunt hij je voor een betere aanpak van je gezondheidsproblemen.

Pagina's